Netflix opzeggen via iTunes

Als je de proefperiode of het abonnement voor Netflix op je Apple TV hebt aangevraagd, is Netflix gekoppeld aan je Apple ID. Via iTunes kun je je Netflix opzeggen mocht de proefperiode of het abonnement je niet zijn bevallen.

Open iTunes op je computer en zorg dat je bent ingelogd op je Apple ID (waarop je Netflix geïnstalleerd hebt). Ga naar de iTunes store, klik vervolgens linksboven op je Apple ID. Er ontstaat een navigatie. Klik in deze navigatie op het menu ‘Account’. Je moet hierna nogmaals het wachtwoord van je Apple ID invullen. Dit is puur ter bevestiging.
Scroll naar beneden tot je bij het onderdeel ‘Instellingen’ bent. In deze rij met gegevens staat het kopje ‘Abonnementen’. Daar staat als het goed is een getal achter (als je Netflix en mogelijk andere abonnementen gebruikt is dit getal hoger dan 1).Klik aan de rechterkant van deze regel op ‘Beheer’. Er opent nu een scherm waar alle informatie over jouw Netflix abonnement staat. Klik bij het onderdeel ‘Automatisch verlengen’ op de optie: ‘Nee‘  – Klik vervolgens op de knop ‘Gereed’. Er komt nu nog een scherm naar voren waarin je moet bevestigen dat je het automatisch verlengen uitschakelt. Als je dit gedaan hebt wordt je Netflix abonnement niet meer automatisch verlengd.

Netflix opzeggen op iPod, iPhone of iPad

Als je je Netflix abonnement wilt opzeggen via je iPod, iPhone of iPad, omdat je bijvoorbeeld geen computer bij de hand hebt, doe je dit via de App Store applicatie van iOS. Ga naar het tabblad ‘Uitgelicht’ en scroll helemaal naar de onderkant van deze pagina. Klik hierna op je Apple ID. Er komt een scherm naar voren met meerdere opties. Klik op ‘Toon Apple ID’. Je moet nu het wachtwoord van je Apple ID invoeren.
Na het inloggen op je Apple ID kom je op het beheergedeelte van je account terecht. Ga naar het onderdeel ‘Abonnementen’ en klik op de optie ‘Beheer’. Je kunt het abonnement van Netflix nu opzeggen door op uitschakelen te klikken.